Jan
04
2010

nystart för träningen

I lördags hade jag mitt första träningspass efter drygt 3 veckors ofrivilligt uppehåll. Det kanske inte var det mest idealiska vädret för att ta sin första löptur på länge. Å andra sidan brukar jag inte ha några problem att ge mig ut i vilket väder det än är.

Med tunga steg på ett halt underlag blev det 6 km. På de större vägarna var det inga problem att springa eftersom jag köpt ett par nya skor som är anpassade för lite tuffare underlag. Det var värre på löparspåret i Herkules/Gunnebo där det var ren is under ett fint täcke snö. Riktigt farligt men jag klarade mig utan att halka.

Igår körde jag även igång med mitt egna hemgjorda program för magen där det även är lite för biceps och rygg.  Lite senare på kvällen var det korphockeymatch.

Idag får det bli vila. Vet inte hur jag ska lägga upp träningen de första 2 veckorna. Jag vill ut och köra på som vanligt men vet att jag borde ta det lugnt. Den första träningsveckan får det bli 3 löppass(kortare rundor) och lite magträning. Nästa vecka ska jag även lägga in ett spinningpass samt lite längre löpning.

För de som är intresserade ska jag försöka planera min träning lite bättre i år. Det ska i alla fall bli ett långpass (över 10 km), ett intervallpass, ett snabbdistanspass (5-10 km). Sedan vill jag simma, spinna core och kanske hitta nåt annat kul. Så det kommer bli ett härligt träningsår.

Just nu är det väldigt skönt att vara tillbaka igen.

dsc00258

Mina nya löparskor

5 Responses to “nystart för träningen”

  1. Oj, jag skulle inte kunna förmå mig själv att gå ut och springa i den här kylan, nä, jag får hålla mig till inomhusträning ett tag till.

    Jag avskyr ofrivilliga träningsuppehåll, det stör mig så att bli avbryten i träningsflytet när jag väl är igång.

  2. Wiiihoo, en bild! :) Och gladast av alla är jag!

    pusspuss, bra kämpat idag! Jag ska nog träna imon ;)

  3. Skulle aldrig våga springa när det är så halt som det är nu, vill ju inte bryta benen av mig. Funderar på att ge mig på det där löpbandet igen, men det är bara en fundering…

  4. Jag blir så imponerad av er som springer ute i detta hala och iskalla väder ;) Jag höll på att tappa båda, tår, fingrar och öron när jag var ute för en promenad precis!

    Jo man kan nog säga att jag går min drömutbildning hittils. En stor del av utbildningen är densamma som på Dietistlinjen, men om jag fortsätter på denna (eller skulle ta fria kurser) blir jag Kostvetare (vilket jag inte heller skulle ha ngt emot), men för att få ut dietistlicens från Socialstyrelsen måste man komma in på den rätta linjen, göra praktiken mm, och det är vad jag absolut allra helst vill :)

  5. Hejsan! Nja.. jag gick ut på stan vid kl14 och tänkte träna vid fyra.. men vid den tidpunkten hade jag ännu inte hittat något kul att köpa så jag lämnade stan och gick in på Entré. Där hittade jag som tur va en jättefin liten väska (vanlig handväska) som jag tänkte ha min lilla laptop i. Så jag blev nöjd tillslut. Men då va jag ju så nära hemma och gymmet stängde kl17 så det blev ingen träning idag… Fan vad jag är dålig!
    Nu har jag ätit god grönsakssoppa och ska hoppa in i duschen.. sedan hälla upp en nice drink och sminka till mig lite.. Iväg till en kompis på förfest.. sedan får vi hoppas att det är fler än vi som känner sig partysugna ikväll :D

    Hoppas du får en härlig ledig dag imon!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu