Aug
10
2009

Rörstrand, Läckö Slott och ringar

Igår åkte jag och älsklingen på utflykt. Eftersom vi båda älskar 50 – 60 tals porslin var Rörstrands museum ett givet utflyktsmål. Det är inte alltid som verkligheten motsvarar drömmen. Det var ett litet museum med som jag gjorde mig besviken. Dålig information om de olika serierna och designers.

Mer nytta fick vi av Iittala outlet där vi kunde köpa presenter till de som ska hjälpa till på bröllopet. Dessutom behövde jag köpa två nya Kartio dricksglas till vårt hem. Har även vinglas (vitvin och rödvin) från Essence. Jag älskar den här typen av design eftersom den är så tidlös och enkel. Till bröllopspresent önskar vi oss champagneglasen från samma serie.

Efter besöket på outlet och museum såg vi en skylt med Läckö Slott. Det var inte alls långt från Lidköping så vi bestämde oss för att åka dit. Vi gick aldrig in på slottet utan tog en promenad och njöt av det härliga vädret. 

En härlig dag och det känns som vi har fått ut mycket av helgen utan en massa måsten.

Idag var de flesta tillbaka från sina semestrar. Genast började det plinga i mejlboxen och en massa saker behövdes fixas och ordnas. Skönt att det har blivit mer att göra igen.

Imorgon ska vi se Laleh på kulturkalaset. Innan jag träffade älsklingen sa jag att jag skulle rymma med Laleh eftersom hon verkar så mystisk och söt. Nu behöver jag inte göra det. Snart ska jag lova älsklingen trohet och ringar ska växlas.  Ser fram mot ett långt och lyckligt liv tillsammans med den jag älskar och en härlig fest såklart.

Idag har jag hämtat ringarna hos guldsmeden. De blev riktigt bra och vi är jättenöjda. Här hemma har vi gått omkring som stolta tuppar och älsklingen provat sina härligt turkosa skor som är hur höga som helst. Men jääävligt snygga :)

Dagens träning: löpning

40 minuters löpning utan pulsmätning eller kilometertid. Det kändes mycket lättare idag att springa. Fast ändå fanns den jobbiga känslan där. Tror det är mental trötthet faktiskt. Det är den jag vill rymma ifrån.

12 dagar kvar till Midnattsloppet

10 Responses to “Rörstrand, Läckö Slott och ringar”

 1. Haha, jääävligt fina men höga turkosa skor låter nice :) fasen att man inte kan få se bilder på er o allt!!! :D
  Laleh e bra.. Lite udda sådär men cool..
  Gonatt

 2. Sv: haha nja steakhouse va nice men inte mitt stammisställe för det va första gången ja va där igår :)
  usch va de måste va tråkigt o va vegeterian.. hade ja aldrig fixat..
  FEST e nice :)ja jag kan bli väldigt dålig så dricker inte speciellt ofta..
  Jag har då ingen på G, helt o fullt singel :D De e så det ska va!!

 3. Jag hade det jättebra i Berlin!
  Det är en sån mysig stad och det allra bästa var att bara strosa omkring och insupa atmosfären!

  Vad fint du skrev om Laleh och din älskling! Vilket datum är det ni ska gifta er?

 4. Du har inte lust att vara guid mellan tågstationen och city flygplatsen den 3 sept vid lunchtid?? :D

 5. Kul med kulturkalaset – minns när det fortfarande var Göteborgskalaset och jag var snorfull i en vecka. Det var tider det. 16 år gammal och bortkommen i storstaden.

  I år missar jag nog det kulturella kalaset, men hittade en minifestival i trollhättan den 29:e som jag planerar att närvara på – det gör även Millencolin! Aldrig sett dom live – så det ska bli skoj!

  Som svar på din fråga om priset på mina tavlor. Jag kan säga som så att jag målar inte för att tjäna pengar…än=) Priserna ligger på allt mellan 400-4000 beroende på material, storlek, tid – och såklart på om jag säljer privat eller via en utställare.

 6. …åh, jag vill verkligen se en bild på de där skorna!

 7. Råsnygga. Alla brudar borde gifta sig i turkosa pumps med rosor!

 8. Helt rätt med svarta Converse i skinn. Jag gav min boyfriend ett par i julklapp, och ett par stentvättade. Kan aldrig ha för många. Själv äger jag tre par.

  Nu när jag vet vad ni ska ha på fötterna undrar jag ju såklart hur resten av utstyrseln kommer att se ut. Och med vilken slags klänning lyckas man bära upp ett par turkosa skönheter?

 9. Åh, då är det inte långt kvar tills du är en gift man!

  Hur hotellet är spelar mig ingen större roll, där är man ju nästan bara för att sova ändå. Jag lägger hellre mindre pengar på hotell och mer på nöjen!

  Ja, det är nästan sjukt hur mycket man går under en resa! Vi gick nästan dagarna i ändå, och tur var väl det så jag inte är helt slö nu när det är dags att träna igen!

 10. Godmorgon, min vän!
  Blev tårögd och fick gåshud när jag läste detta inlägget. Måste vara helt fantastiskt att få planera den stora dagen med någon man älskar och vill dela resten av sitt liv med! Själv är man ju 28-år och nybliven singel och börjar känna en viss oro att man inte ska hitta den där personen att dela resten av livet med… Jag måste ha retat gudarna! ;)
  Skulle gärna vilja se bilder på era ringar!

  Ha en fortsatt skön dag! Tack för krya på dig hälsningen, känner mig genast mycket piggare! =)

  Kramar!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu