Nov
06
2009

tipsextra 40 år

För mig som är gammal och har levt på stenåldern kommer ihåg Tipsextra. Programmet sändes på lördageftermiddag. Trött efter maten lade man sig i soffan och följde matcher med Arsenal, Nottingham, Wolverhampton och Millwall. Arsenal blev tidigt ett favoritlag och Lee Dixon var min favoritspelare.

När jag insåg att jag började somna under matcherna (de var helt underbart att slumra till när man hörde publiksorlet i bakgrunden) lockade inte Tipsextra lika mycket längre. Istället kom ett nytt program som hette Uno, kryss, due .. .. vilka fantastiska reportage de hade. Det handlade både om fotboll, kultur och mat. Senare kom intresset för den italienska fotbollen också och efter ytterligare år blev intresset jättestort och Inter blev laget i mitt hjärta (har till och med en tatuering på min högra underarm med  lagets namn) Jo, min fru godkände det.

Vissa fastnade för den engelska fotbollen och försvarar den med näbbar och klor. Andra, som mig, tappade ganska snart intresset och hittade något mycket bättre. Oavsett har Tipsextra påverkat oss sjuttitalister.

Den 28 november kommer SVT att visa en 5 timmar lång sändning för att fira 40 åringen. Det kan bli riktigt kul.

Så här skriver SVT i ett pressmeddelande ” Det blir en resa från 1970-talets leriga planer, korta shorts och polisonger fram till dagens Premier League, med nybyggda arenor och superstjärnor från hela världen”.

oldsberg_1064627l1

Bild: aftonbladet.se

9 Responses to “tipsextra 40 år”

 1. Sv: God kväll! Precis hemkommen från köpenhamn vilket va riktigt trevligt :)
  Imon blir det lite jobb och sen kommer familjen på besök, söndag jobb hela dagen.
  Hur ser din helg ut??

  Tipsextra är då inget för mig, det får du titta på själv ;)

  Kram

 2. Då får man skriva upp 28:e i almanackan. Jag älskar den typen av program där man kan nörda in sig ordentligt :) (Fast Uno Kryss Due var ju grymt bra också!)
  Och så får jag ha ögonen på nian i helgen.
  Ha en trevlig shoppingrunda och hoppas ni hittar nåt! Och trevlig helg på dig med!

 3. Sv: Ja visst är det härligt att ha nära till köpenhamn! Du borde flytta till malmö tycker jag :D

  Jag såg faktiskt en himla massa fina danskar ;) men fick tyvärr ingen på kroken, va bara där 3h ;) nästa gång!

  Vad händer för er i helgen?

 4. Sv: haha, nej jag är inte direkt blyg :D
  vi får se hur det går ikväll.. ska jobba till stängning så förhoppningsvis finns han där :D

  Stort LYCKA TILL imon då utredningen börjar :D
  KRAMAR

 5. Sv: haha, ja det är konstigt det där.. faller ju nästan mest för mörka killer.. eller att de åtminstone har mörkt hår.. vet inte varför.. men den här killen har jag alltid tyckt va fin och snäll och rolig :D
  Den som lever får se vad som händer härnäst ;)
  Hur mås det idag??

 6. Oj då får man önska er lycka till! Håller tummarna idag. :-)

  Kramar

 7. Se där, och jag som tyckte att det var mig det var synd om, men att börja jobba klockan sju är inte mänskligt alls… Herregud!

 8. Å nej, tipsextra har jag verkligen ingen koll på. Noll intresse för sport och sånt. Fast det kanske du redan har fördstått att mina intressen lutar åt helt andra håll.

 9. Hejhej, nu behöver du inte vara orolig. Jag har precis vaccinerat mig :) Hoppas bara att det va rätt beslut så det inte visar sig senare att de va nåt gift de sprutade in som va helt fel.. det har väl inte hunnit bli så bra testat än. Man känner sig lite som en försöks kanin..
  När blir det din tur?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu