Nov
11
2009

inte som man tänkt sig

Vi hade båda sett fram mot dagen då vår resa mot adoptionen skulle börja på riktigt. Det tog inte mer än 15 minuter förrän mötet var avslutat. Vi fick frågan om vi hade gjort klart våra IVF försök. Vi svarade att vi håller på med det sista. Handläggaren, som ska utreda vårt liv för att se om vi är lämpliga föräldrar, avslutade mötet omgående.

De anser att man ska vara klar med alla försök att vi biologiska barn innan man bestämmer sig för adoption. Vi har läst oss till att man lättat på de här kraven eftersom det är så fruktansvärt långa väntetider. Icke då …. Vi har redan kommit förbi det stadiet att vi har insett att vi nog aldrig kommer att få biologiska barn. Vi har sörjt nästan 1,5 år nu. Skulle det inte fungera på sista försöket så kommer vi inte gräva ner oss för det. Vi undrar om det finns någon ”sorgetid” som hemutredaren anser vara normal. Det finns olika grader i helvetet …

Eftersom vi inte fick fortsätta vår utredning nu så bestämde vi oss för att vänta till efter vår Thailandsresa i februari. Det har då gått nästan 3 månader efter vårt sista försök och då kanske hemutredaren också anser att vi sörjt tillräckligt, även fast vi är redo att hoppa på tåget nu.

Inte en bra start om vi säger så. Man tänker hela tiden om det här kommer ligga oss i fatet för att få ett barn. Det kkänns fruktansvärt jobbigt men samtidigt spännande att bli bedömd in i minsta detalj om vi är lämpliga som föräldrar.

När vi kom hem fikade vi, lade oss på soffan, höll om varandra och tittade på Ice Age. Kärleken vi har till varandra efter allt vi gått igenom är starkare än någonsin. Vi längtar så otroligt mycket efter barn och inget ska få stå i vägen för oss.

Kram på er i novembernatten

5 Responses to “inte som man tänkt sig”

 1. ja gode gud.. vilka nötter till utredare.. blir så förbannad! Konstigt att såna där människor inte förstår ett dugg och inte har någon medkänsla eller förståelse.
  Men jag hoppas allt går bra för er tillslut.

  Den enda biverkningen jag fått är att armen blivit lite stel och gör ont om man lyfter upp den.. Inget annat.
  Brukar du inte vara sjuk så klarar du dig säkert :)
  Inatt blir det inget nattligt besök. Han är ledig och kommer inte hit. Jag kan behöva få sova lite :)
  Vet inte om jag kommer lägga in nån mer stöt. Frågade faktiskt om han ville ut o ta några öl i helgen men han sa att han tyvärr jobbade men att det säkert gick någon annan dag.. Han vill säkert bara ha mig som vän eftersom han inte känner några här i Malmö.. Så nu kommer jag inte föreslå något mer utan väntar på honom :)

  Dags för sängen.. imon blir en jobbig dag.. det skriver jag om imon..
  Kram o gonatt

 2. Fy vad jobbigt! Kan man inte få påbörja en back-up-plan om IVF inte skulle funka? Så man har något att glädjas över istället för att ev. bli väldigt besviken…

  Jag och mina gamla arbetskamrater brukade inte umgås på fritiden, förutom några AW:s, men nu när vi inte jobbar tillsammans längre och inte träffas på det sättet känns det som vi vill umgås mer avslappnat.

  Ja, nu är jag i gång med träningen igen, det känns hur bra som helst!

  kram

 3. Gud vad jobbigt att vara så utlämnad till någon annans tankar om vad som är lämpligt. Men det kommer bli bra! Det är jag helt säker på!
  Och nej, jag blir inte särskilt förvånad över att du tyckte att hon såg bra ut :)

 4. Vilka skitstövlar. Eller ja det är säkert inte deras fel – dom har väl ”regler” att gå efter. Men så dumt. Vet dom inte att det finns mängder med barn som behöver kärleksfulla hem. Men vad härligt med Thailand – då har ni verkligen något att se fram emot – bara ta det lugnt och ta hand om varandra. Och sen tag tag i allt det andra igen. Bra plan tycker jag.

 5. Nu började jag gråta…… :(( Tänk att det ska vara så orättvist.
  Jättekramar till er båda!!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu