Dec
09
2009

visdomstand borttagen – check

Igår var det dags att ta bort min visdomstand. Det är inget jag har sett fram mot eftersom jag har lite tandläkarskräck.  Att operera bort en visdomstand är väl det värsta man kan göra känns det som. Dessutom är det kostar det en del.

När jag kom till Odontologen fick jag lugnande tabletter. Det dröjde inte länge förrän jag hade somnat i vilstolen. Själva operationen tog kanske 50 minuter. De fick dela tanden ett par gånger innan de kunde dra bort den. Tanden satt nära en stor nerv som går vid hakan så de var tvungen att borra i käkbenet för att kunna frilägga tanden.

Var hemma vid 15 tiden igår och hade jäkligt ont. Kanske lite mindre smärta än vad jag förväntat mig men ändå tillräckligt för att jag inte skulle kunna sova riktigt bra. Så fort jag öppnade munnen började det blöda och jag har suttit med kompresser stora delar av gårdagen.

Idag känns det lite bättre. Inte tagit någon smärtstillande tablett mellan 04.00 och 12.00. Försöker att inte äta dom som godis eftersom jag inte tror det är så jättebra. Längtar tills jag kan äta riktig mat igen och att smärtan försvinner. Just nu är jag svullen så det står härliga till. Ser riktigt kul ut :)

visdomstand

5 Responses to “visdomstand borttagen – check”

 1. Sv: Jo jag mår dåligt över det.. Eller ja, det är ju inte så att jag går hem o gråter varje dag men jag tänker på det flera gånger om dan och det är något som stör mig.. Du ska veta att det är ett mycket genomtänkt beslut.. Jag trodde inte jag skulle klara av att göra detta men nu har jag tydligen bestämt mig sedan ett tag tillbaka och det ser inte ut som att min åsikt kommer ändras..
  Stor Kram till dig och tack för ditt stöd :)
  Tackar också så mycket för din kommentar.. Men vi ska väl tillägga att du inte sett mig live från alla vinklar o så.. ;) Jag väljer ju givetvis att lägga upp de foton som jag tycker det syns minst på..

  Fy fan vad läskigt att behöva dra ut den! Jag vet inte ens om jag har några för det fattades 4 tänder hos mig, eller ja, det gör det ju fortfarande.. :) Jobbigt men sant..
  Hoppas du mår bättre och kan äta normalt snart.. Synd man inte kunde få se en bild på ditt svullna face ;)

  Kram!

 2. Aj aj aj. Jag är livrädd för mina visdomständer – men än har dom inte krånglat – fast å andra sidan är jag inte helt säker på att alla finns där. Men det känns inte som att det skulle få plats fler tänder i munnen. Faktiskt.

  Hoppas värken & smärtan försvinner snart!

 3. Sv: Haha, mycket riktigt! Im getting closer ;)

 4. Åh jag ser inte fram emot att ta bort mina :( Hoppas att jag slipper det, men jag har det lite väl trångt i käken så vi får väl se…

 5. usch, jag tog ut min tredje förra vecka, men det gick bra, kanske för att jag valde lugnande denna gång. tog du lugnande?

  du får ha ett bra år 2010! :)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu