Dec
13
2009

på västfronten intet nytt

Här hemma händer inte mycket. En fruktansvärd tandvärk håller mig vaken om nätterna. Det är en smärta som jag inte önskar min värsta fiende. Tabletterna hjälper lite då och då känns det som. Käkar Citodon, Ibumentin och Kåvepenin. Den sistnämnda för att hålla en eventuell infektion i schack.

Det jobbiga är att Ibumentinet får jag bara ta tre tabletter av och den hjälper endast bra tillsammans med Citodon som jag kan ta 8 tabletter om dagen av. Får alltså planera vilka timmar om dagen jag ska djävulskt ont. Hur kul är det på en skala.

Låter otroligt att jag skulle ha fått en infektion trots att jag käkar Kåvepenin. Ska ändå ringa odontologen imorgon och höra mig för, dels om infektionen och om det finns andra tabletter som hjälper mig bättre. Samt när i helvete den värsta smärtan ska ge med sig. Det har nu gått 5 dagar sedan ingreppet och det känns inte som nåt har blivit bättre. Kanske en liten sak och det är att jag kan öppna munnen några centimeter. Hipp, hipp, hurra !!

Som inte det vore allt – det smakar dött djur i munnen också även fast jag försöker skölja med bakteriedödande och borsta så gott det går. Vill inte ens tänka på vad det är jag spottar ut och som är lite rosafärgat. Är det sårvätska eller var. Pest eller kolera kanske.

Nattens sömn: 00.00 – 02.00, 04.00 – 05.00, 07.00-11.15

9789132329883

14 Responses to “på västfronten intet nytt”

 1. Rycker du kanske skall ringa läkaren. Jag fick dalacin mot min infektion och det hjälpte tyckte jag. Blev bättre på 3-5 dagar. Kom i håg att sårvätska inte smakar så gott heller. Men jag brukade ta en tops och peta på såret för att se om det var gult/brunt=var.
  Hoppas det ger med sig. I dag är jag glad att jag fick bort den rätna tandjäveln.

  Mvh Jennie

 2. Usch och fy! Dött djur i munnen, det låter inget nice! Du kanske inte ska hångla upp frun nu på en vecka eller så ;)

  Ja raka benen måste man så klart! Men det blir lite sisådär när jag är singel.. I förhållande rakar jag dem varannan dag liksom men nu orkar man ju knappast det.. Utan det blir liksom när man går ut typ och även då man är nära på att få nattligt besök.. ;)
  Hur ofta rakar du dina??? :)

 3. Åh herregud! Det är min största skräck nästan att behöva operera bort visdomständer. det verkar så obehagligt, och att läsa det här gör inte saken bättre :)
  Hoppas i alla fall att du kryar på dig!

 4. Aj aj… det där låter inge vidare… jag har också opererat bort en visdomstand en gång, men det var ändå rätt smärtfritt om jag jämför med dig här… Hade såklart ont ett par dagar, men det som var mest obehagligt tyckte jag var styngnen- eller innan dom tog bort dom, rättare sagt. Dom stramade och stack och gjorde mer ont än såret- hehe… Jag fick starkare värktabletter, men jag åt inte ens upp dom, så det säger kanske en del om att det var relativt smärtfritt då… Tycker absolut att du ska ringa och kolla upp det där… luktar det och smakar illa, låter det ju som en infektion… även om du äter penecillin, så kanske det händer nåt i såret som kräver mer åtgärder…? Bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite… dumt att lida i onödan med ;-) Krya på dig!!!

 5. Stackarn. Hoppas verkligen det hinner läka till jul, du har 10 dagar på dig.

  Min tandvärk var nog falskt alarm – försvann lika fort som den kom – su ni ignorerar jag att det någonsin hände.

 6. Sv: Hahaha, fy fan vad kul!! Beaches :)

  Mår du bättre nu?
  Själv så är jag ledig idag så nu väntar en god frukost till Efter tio..träning och lite plugg senare. Soft! :)

 7. Ajaj det låter inte roligt!
  Hoppas det läker fort och att du slipper få en infektion.
  Kram Sandra

 8. Uscha, stackare! Hoppas det går över snart. Du skulle kanske haft lite fransk medicin? Här kan man köpa det mesta receptfritt, haha! ;-)

 9. Usch tandvärk är verkligen vidrigt, hoppas det går över snart! Svar: Förutom att vara Jack the Rippers mordscen så finns det mängder av vintagebutiker, bra barer, underbar mat och massor av street art i det området vilket jag älskar. Sedan är jag ju inte bara där när jag är i London men just East end kan jag verkligen rekommendera.

 10. Hej, min vän!
  Jag vet inte om det är någon tröst, men jag vet precis vad du går igenom! Mina visdomständer växte snett precis som din, så det var bara att rycka ut båda. Jag har aldrig tidigare upplevt en sådan SMÄRTA efteråt då såret blev inflammerat. En molande smärta som höll på att göra mig knäpp. En uppmuntran är att det kommer att gå över trots att det inte känns så nu. Hoppas att du får en riktigt skön julhelg med nära och kära!

  God Jul!

  Kramar!

 11. Jag käkade Kåvepenin mot en ond visdomstand förra sommaren. Jag hade som tur var inte ont, men det såg ut som om jag hade en pingisboll i kinden…

  Hittills älskar jag att köra, men det lär ju bli mycket svårare att köra här än i lilla Säffle…

 12. Hoppas tandvärken gett sig av nu och du har börjat andas in julen. Ski ni fira i Göteborg eller någon annanstans?

 13. Sv: Usch det lät ju inget vidare kul att du blitt förkyld också.. :( Hoppas verkligen det gått över till julafton och NEJ det är inte svininfluensan.. lugna ner dig :)
  Synd att du inte uppdaterat men snart händer det väl förhoppningsvis lite kul :)
  Puss o Kram

 14. Vi såg flickan som lekte med elden. Riktigt bra enligt min smak, jämfört med de flesta i min omgivning som verkar ha blivit besvikna. Ser fram emot att kanske få se trean under julledigheten! Har du sett de filmerna? :)

  Ush det låter inge vidare med tandbesvären… Hoppas det har blivit bättre och att du kan njuta lite av jul och ledighet med familjen!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu