Jan
29
2010

Facebook och avstånd

Efter jobbet träffade jag arbetskamrater från mitt förra jobb. Det var kul att träffa Å och A igen. Vi möttes upp på Chocolat vid Grönsakstorget. Premiär för min del och jag kommer säkert att göra fler besök i framtiden.

Efter fikaträffen var det dags för date med min fru. Vi gick till Världskulturmuséet som bl.a. hade en utställning om Bollywood. Efter att vi båda medverkat i ett Bollywoodklipp bestämde vi oss för att besöka Taras som är en favoritrestaurang. Undrar om vi inte egentligen går dit enbart för att smaka deras fantastiska oliver!

Hur som helst var det en trevlig kväll. Veckan har känts lite konstig med avstånd mellan oss. Vet inte varför men det var mysigt att göra nåt tillsammans igen och inte bara hänga framför tv:n

Ibland känns det som jag springer runt, runt i en aldrig föränderlig värld. Det är jobb, träning, middag, tv/dator och sedan sängen för att sova och göra om samma sak igen dagen därpå. För länge sedan bestämde jag mig för att TV inte ska få bestämma mitt liv. Ibland behöver jag påminna mig själv om att det blir för mycket TV och dator. När jag väl är hemma finns det andra viktigare och mindre oviktiga saker att göra än att titta på en TV med skitprogram.

I veckan träffade jag en kompis över en lunch. Vi diskuterade Facebook. Vi kom fram till att det är helt meningslöst. Det verkar vara en jakt på häftiga statusuppdateringar, folk som gillar ens status (men som de förmodligen skiter fullständigt i och förmodligen den som skrivit det också, vänner som aldrig skulle kunna umgås med privat och svartsjuka. Vad fan är det man pysslar med? Min tid på Facebook närmar sig sitt slut. Om inte för att avaktivera kontot så att spendera mycket, mycket mindre tid där. Som sagt, helt meningslöst

Men latte är gott oavsett Facebook

barista009

5 Responses to “Facebook och avstånd”

 1. Håller med om Facebook men kan inte låta bli att gå in varje dag ändå.

 2. jag kallar ju emma för min fru, så då har vi båda fruar med önskan om bull terriers. Kanske också borde låna en faktiskt! Så tar hon kanske tillbaka det hon sagt tidigare. Corgis ser ut som små korvar. En liten korv liksom.. .That’s why I like ‘em.

  Jag tror det är som du säger, viktigt att man inte blir ett tv-par. Hittar på saker tillsammans.

 3. Låter som en fulländad dag=)

  Jag tycker tvärtom, jag ser oändliga möjligheter med fb, att hålla kontakt med vänner man annars ”tappat bort” av olika anledningar. Sådana som man borde hållt kontakt med egentligen. Dessutom tycker jag det är väldigt roligt att ta upp kontakten igen med arbetskamrater och vänner från när jag bodde på Irland. För mig är det tummen upp för facebook.

 4. FB är bra för mig som är lite dålig på att hålla kontakten med folk, FB underlättar lite.

  Vad är det för tatuering du ska göra? Ryggraden låter som ett fint ställe. När jag får barn ska jag tatuera in deras namn också förstås :)

 5. Jag diskuetarde det här med att för mkt tvtittande verkligen är slöseri med ens liv med sambon här om dagen. Själv tittar jag knappt på tv, då jag i princip bara finner ett enda tv-program underhållande, men min sambo kan lätt döda tre timmar av sin kväll på skitprogram på tv. Hans mål med år 2010 är att isf istället se på sevärda saker som någon bra film han väljer själv eller läsa ngn av alla böcker som står på tur :)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu