Apr
15
2010

parlo italiano

Italien är det bästa som finns. Här finns fotbolle, maten och historien. Kan även lyssna på italiensk musik även fast jag inte förstår nåt. Laura Pausini är en favorit.

För något år sedan gick jag och min fru en italienska kurs på kvällstid. Tyvärr var läraren mer intresserad av att höra sin egen röst.
Jag vill verkligen lära mig språket så inför nästa termin har jag sökt en förberedande kurs i italienska på universitetet.
Hoppas jag verkligen kommer in för annars får det bli en kurs på Medborgarskolan som jag tror har bra lärare. Åtminstone var min spanskalärare superbra :)

Vad tror ni om att jag ska flytta min blogg till blogspot.com eller blogg.se? Jag tycker bloggproffs är krånglig att jobba i.

Ikväll ska jag träffa några kompisar i Skatås. Det blir löpträning – kanske ett sjukt sätt att umgås. Vad vet jag :)
När jag kommer hem blir det pannkakor med blåbärssylt och grädde. Det kan jag unna mig efter en hård arbets- och träningsvecka

italien_provinzen1 tf-laura-pausini

9 Responses to “parlo italiano”

 1. Italien rules, likaså blogg.se :-)

 2. Åh, vad kul att du ska skaffa en iphone, du kommer inte att ångra dig! Dessutom finns det en Nike Running app i den som jag intehar testat än.

  Jag blev så förtjust i det italienska språket när jag var i Italien förra hösten att jag kände att jag ville lära mig språket. Och vet du vad? Jag har också sökt den förberedande kursen till hösten!!

  Jag har gymmat och tränat boxning på sistone och några kortare löprundor har det också blivit. Men nästa vecka blir det förmodligen en runda i Skatås!

 3. Ååh gulligt :) Nu såg jag länken till mig här bredvid :D Tack!

  Tycker du ska byta till antingen wordpress eller blogg.se. Men blogg.se är tusen gånger lättare att jobba i. För en 5-åring typ. Den har sina problem ibland men för det mesta är jag hur nöjd som helst :)

  Håller med om att Italien är hur nice som helst! Underbart land, språk, människor och mat! :)

  Tack för den där länken förresten, ska jag kolla in vid tillfälle. Tror LCHF är en metod jag ska titta lite närmre på :) men idag har faktiskt vart en bra dag!

  Kram

 4. Sv: Ja nu hoppas jag att jag klarar helgen :) det lär vi få se.. jobbigt eftersom jag är helt ledig och har hur mycket tid som helst över för att äta… :S Men bra att jag inte jobbar också för där finns ju alla godsaker ganska så lättillgängliga!! :S

  Ha det så kul i hålan!
  Jag ska bara ta det lugnt i helgen, städa, spara pengar och gymma :)

  KRAM, trevlig helg

 5. Väskan lyckades jag pruta ner från 500 spänn till 280, så väldigt billigt för en äkta skinnväska..
  Jag skulle också behöva en man som köper randiga tröjor till mig, det är så tråkigt att köpa allt själv :)

  Kul att lära sig ett nytt språk, själv funderar jag på att lära mig franska någon gång snart. Eller ryska. Även om italienska också ligger på listan över språk jag vill lära mig.

 6. Kul att lära sig ett nytt språk – låter som en bra plan tycker jag. Aldrig varit i Italien – men det låter som ett trevligt land. Har en konstnärs-vän som bor och lever ett härligt konstnärsliv i Florens. Jag borde åka och hälsa på.

  Har också sökt högskolestudier till hösten, 30p konstvetenskap. Håller tummarna på att jag kommer in. Fast jag kör distans. Enda sättet det funkar att kombinera med jobbet.

  …ja, som du vet är jag ju en förespråkare av blogg.se=)

 7. italien är härligt :)

  sv: hallonsylt faktiskt ;)

 8. haha, Joelbitar var nog så traumatiskt för dig att du förträngde det!

  Hoppas du hade en finfin helg!

 9. Jaja, det är ju roligt att det går bra för Inter då.. Får se hur det slutar bara :)
  Jag har haft en helt ok helg, lugn och fin typ. Själv?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu