Maj
25
2010

att inte vara förberedd

Är ledsen och känner mig som en värdelös förälder. Men vad nu, vi har inga barn. Det kanske dröjer flera år innan vi får vårt barn. Om vi nu blir godkända för medgivande dvs. Inför dagens möte fick vi frågan hur vi hade planerat för föräldraledigheten. Vi svarade med att vi ville vara hemma så mycket som möjligt båda för att barnet ska den trygghet som den behöver. Det var tydligen inte ett bra svar eftersom vi inte mer i detalj hade planerat ”ledigheten”. Vi ansågs inte vara väl förberedda.

Tilläggas ska väl att vi inom ramen för ”icke förberedd” inte riktigt hade ett klart, snabbt svar om hur vi skulle reagera om någon ifrågasätter att vi är föräldrar till ett adoptivbarn. Jag svarade med att jag naturligtvis artigt men bestämt besvarar frågan, om den uppkommer, att jag är pappa till barnet för att jag ville ha mörka barn.

Som sagt – vi känns inte riktigt förberedda för det här. Frågan som jag då per automatik ställer mig är hur de då är beredda att godkänna oss?

Jag konstaterar att jag efter varje möte känner mig helt slut och tömd på energi. Visst ska en utredning väcka en massa frågor. Vi kan inte ha svar på allt.
Men det är inte med en positiv nyfikenhet som frågorna väcks. Vi har blivit misstänkliggjorda för vår längtan efter barn, inte vara förberedda, att jag är oförmögen att fatta beslut (eftersom jag är mer tillbakadragen, mer tystlåten än min fru och inte lika rakt på vid konflikter)

Det jag frågar mig är var glädjen, nyfikenheten och det positiva har tagit vägen?

13 Responses to “att inte vara förberedd”

 1. Svåra frågor – förmodligen finns det inga korrekta svar – det är ju sådant som kommer efterhand – inte planerar alla föräldrar allt i detalj…

  Jag tror absolut ni kommer bli godkända – vore hemskt märkligt annars. När får ni reda på det tror ni?

 2. Ja jag tyckte det med, hade sett framemot att komma därifrån med någon mirakelmedicin så jag blir frisk. Men den rackarn snuvade mig på det.

 3. Eller hur!
  Louboutins!

 4. Fy fan vilka nötter dem är alltså.. Vad tror de egentligen?? Hade aldrig kunnat föreställa mig att det gick till såhär vid såna här utredningar. Jag tycker de ställer helt orimliga krav. Hur fan ska ni ha kunnat planera er föräldraledighet mer i detalj. Ni vet ju inte ens om ni får ett barn eller inte.
  Vilket jävla skitsnack de kommer med. Jag blir så arg.

  Jag kan förstå att du mår dåligt efter varje sånt här möte. Ni pratar ju inte om något positivt och kärleksfullt verkar det som.

  Hoppas du känner dig bättre imorgon.

  Tack för dina fina ord och mail. Jag har mått bättre idag faktiskt. Kan bero på att mina föräldrar inte ringt så jag har inte behövt höra eller tänka på något negativt.

  Kram o godnatt

 5. Håller tummerna för er,, och att ni kan få besked snart så att nui kan kicka igång ert nya liv :) Vilken enorm process det verkar vara.

  Jag är med i en träningsstudie som Sats gör där där testar kondition och förbränning genom olika typer av intervallträning. Sen passar det mig perfekt eftersom jag tänkte springa Tjejmilen i höst och springer vårruset nu om en vecka oxå :)
  Jag har tappat bort adressen till även din andra blogg när jag fick formatera datorn :( kan inte du skicka den till mig?

 6. Kul att du hittat till min blogg. Några av mina favoritmagövningar hittar du på http://traningseffekt.blogspot.com/2010/05/trott-pa-sit-ups.html

  I övrigt tycker jag att Gymglams (www.gymglam.se) övningsbank är bra och på http://www.dintraning.se hittar du massor av mag/ryggövningar.

  Lycka till!

 7. Nej, men jag fick något slags kortison nässpray. Håller tummarna för att det hjälper:)

 8. Åh vad härligt, hur var Hua hin? Vi ville så gärna dit men vi kom aldrig iväg.

  Jo men en liten eloge ska kortisonsprayet få. Det har faktiskt hjälpt lite men jag tror dessvärre helgen blir relativt lugn.

  Har du några storslagna planer?

 9. Det lät jobbigt.

 10. Men vad fan, hur många blivande föräldrar tror de planerar ledigheten in i minsta detalj innan barnet barnet ens har blivit till? Vad trött jag blir…

  Jag ska träna om en liten stund, jag hoppas verkligen att det går bättre idag!

 11. Hoppas du inte syftar på sexuell fetisch.. Haha.

 12. Vad jobbig processen verkar vara, och alla dessa frågor som man aldrig verkar ha rätt svar på.
  Ni måste bli godkända, så är det bara. Vad kräver de egentligen, att man ska vara HELT perfekt!? Det går inte.

 13. Sv: Det är sant. Lightprodukter är skit! Ska tänka på det nästa gång :)

  Bra tips på ”mos” där! Får väl testa det nu när mos kommer bli min vardag ;)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu