Jul
27
2009

bohusleden

Andréa som har bloggen Löpning och Livet hade bjudit in till att springa Bohusleden  Ett roligt initiativ till att träffa andra löpare med passion för löpning och träning. Ett högt uppsatt mål var att vi skulle ta oss 5 etapper från Bunketorp till Angereds kyrka. Bilder kan ni hitta hos de andra bloggarna. Tog endast ett par bilder som jag kan lägga upp senare idag.

…. löpare dök upp till löparträffen. Det var  Susanna, Emil,  Sara , Kenth, Joel, samt Andréa och Rena (mötte upp oss i efter Herkules) som valt att anta utmaningen och gemenskapen att tillsammans avverka 55 kilometer. Vädret var bra för löpning; varken för kallt eller varmt och framför allt hade vi uppehåll. Till en början var det lätt löpning i lugnt ”prattempo” på bra underlag. Men så snart vi gett oss in i skogen blev det stenigt, backigt och blött. Själv älskar jag backar men dessa lyckades verkligen suga musten ur musklerna. Samtidigt som det är jobbigt är det en underbar känsla :)

Första längre stoppet var vid Herkules, mina hemmabanor, där vi fyllde på vatten och fick i oss lite smörgåsar, energikakor och annan energi. Tror det var …. som hade hjälpt oss med vatten efter vägen. Tack för det!

Till andra delmålet, Skatås, var det 8 km. Det måste varit de längta 8 km jag varit med om. Kändes som om vi aldrig kom fram men som vi ändå gjorde till slut. I Skatås valde de flesta att avbryta. Saknaden av energi, trötta ben och lång resa hem är skäl nog. Det finns ingen anledning att pressa kroppen bara för att – men jag tror de flesta av oss besitter en enorm tävlingsinstinkt och vi var nog kanske inte alltför glada att ge upp redan nu (personliga reflektioner), tänker på Rena som trots smärta i knän valde att springa. Jag kände mig rätt pigg i ben och huvud och tillsammans med Joel bestämde vi oss för att ta 8 km slingan. Vi gick ut i ett alldeles för högt tempo – 4,35 min/km?? Efter ungefär 4 km fick vi dra ner på tempot och efter ytterligare ett par hundra meter var jag tvungen till att pausa och gå lite. Låren ville inte vara med längre. Det blev ytterligare två kortare stopp innan vi var framme i mål.

33 km blev det sammanlagt. Trots allt är jag rätt nöjd. Jag har aldrig sprungit så här långt tidigare. Mitt rekord är 20 km men det måste varit på stenåldern så det räknas inte. Däremot har jag fått smak på att fortsätta med längre lopp. Det kommer definitivt att bli ett maraton någongång fram över. Dessutom måste vi avverka de etapper som är kvar från Skatås till Angered Kyrka. Jag gör det gärna innan sommarens slut :)

Idag är jag lite stel i lår och dessutom har jag fått en brännande smärta på utsida knä när jag går nedför trappor. Någon som vet vad det kan vara?  Det känns lite bättre idag än igår men jag är ändå lite orolig.

Idag blir det vila. Ska träffa en kompis som ska springa Lidingöloppet och jag måste erkänna att jag är riktigt sugen. Men det får bli nästa år istället. Nu ska jag rikta in mig på Midnattsloppet. Endast lathet har gjort att jag inte anmält mig än.

Tack för löparglädjen och initiativet. Jättebra kämpat alla!  Hoppas vi ses snart igen.

4 Responses to “bohusleden”

  1. Tack för sällskapet igår Mikael. Vi gick nog ut lite hårt på den avslutande 8:an, men det kändes skönt att vara riktigt utmattad när jag begav mig hemåt. Kul att du ska springa Midnattsloppet. Då ses vi där, om inte tidigare.

  2. Ja din fart uppför backarna var riktigt imponerande! Coolt av er att fotsätta springa dessutom.
    Jag hoppas ocskå på att vi ska avverka lite mer Bohusled innan sommaren är slut :)

  3. Stort grattis till distansrekordet! (om jag inte skrev det redan igrå? minns inte..) Ska fundera över lindholmsstafetten också. var emd förra året så jag vet inte om laget jag var med i då räknar med mig.. återkommer!

  4. Hej,

    Är också lite stel i låren idag. De där backarna tog verkligen musten ur en. Räkna in mig om vi fortsätter från Skatås och tar några etapper till! Jag sprang också Lindholmsstafetten förra året, men då med Sportlife (där jag jobbar), och jag vet inte om vi kommer ställa upp med lag i år också…

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu